Nyheter säsongen 2011/2012
Schack i Folketspark 12 augusti
MAS anordnar en snabbschackturnering i augusti - se inbjudan.
Växjöspelen (16-17 juni)
Robin Karlsson deltog i växjöspelen och vann grupp 9 på 2½ av 3. Fullständiga resultat finns här.
Läger (1-3 juni)
Deltalift Open (17-19 maj)
6 spelare deltog från En Passant i Deltalift open 2012. Anders blev bäst placerad med en delad 40-56 plats.
50 Anders Karlsson (ratingpris)
66 Robin Karlsson 4 (ratingpris)
76 Christian Unmack 4
92 Torgny Olsson
116 Linn Olsson
117 Anders Aldin
Kommunmästerskapet i blixt (23 april)
1 Peter Månsson 8
2 Roland Johansson 8
3 Nils Åkervall 7
4 Robin Karlsson
We are back!!! (18 mars)
En Passant vann division 2 grupp 8 efter att programenenligt besegrat Mladost med 5-3 och kommer därmed att spela i division 1 nästa år.
EP Open rond 1 (27 februari)
Grupp 1
Peter Månsson - Roland Johansson ½-½
Robin Karlsson - Anders Karlsson 0-1
Grupp 2
Anders Aldin - Torgny Olsson 1-0
Gustav Ahltorp - Erik Tegler 0-1
Grupp 3
Johan Hallbeck - Pontus Fogelberg 1-0
Erik Ahltorp - Johan Hallbeck 0-1
Kvalificeringstävling EP Open (20 februari)
1 Anders Karlsson 5
2 Robin Karlsson 4
3 Torgy Olsson 3
4 Gustav Ahltorp
5 Erik Ahltorp
6 Erik Tegler 0
Årets andra barometern spelad (13 februari)
Resultatet finns på resultatsidorna.
Så var det upplagt för seriefinal.... (5 februari)
Skrivet av Roland Johansson
Dagens match mot Kävlinge blev just den munsbit vi alla hade räknat med! 6½-1½ (borde varit 7½-½) och det hela inleddes med att Kävlinge lämnade wo på bord 7 och 8. 2-0, men inte så kul.... Näste man till rakning var min motståndare som la mer än 1 timme för att ta sig 10 drag i huvudvarianten i Leningradvarianten i Rålländskt. När jag sedag satte/offrade?! en bonde rök resten av tiden och med 10 minuter kvar på 20 drag blev han matt i 24:e. 3-0 Sen dröjde det ett tag innan Peter lurade sin motståndare i ett slutspel!! med dam torn mot dam springare. Men när damerna byttes bort och springaren skulle försvara bönderna insåg motisen att det inte var så kul. 4-0 Sen gick det raskt! Christians a-bonde rusade mot förvandlingsfältet och skulle just växa sig stor och stark när motståndaren insåg vad som skulle hända och sträckte fram handen i stället. 5-0 Sen gick det som det ibland gör i tidsnöden.... Christofer hade fintat bort Nejib totalt och befriat ett av hans torn från sitt lidande till priset av en springare. Att han sedan missade ett matthot som hade tvingat motståndaren att ge dam för torn var ju inte hela världen, men när Nejib flyttade sin häst och hotade CC´s torn och han kastade fram ett snabbt bondedrag för att klara de 40 och torskade tornet gratis var det roliga över. Synd på ett rysligt vackert parti. 5-1 Janne hade stått bäst hela partiet (mest på klockan men även på brädet) men nu tyckte han att det spelar väl ingen roll och nöjde sig med en halva 5½-1½ Kvar satt Holger, som redan i öppningen roffat en kvalle, och fiskade och till slut hamnade motståndaren i ett mattnät och kastade in handduken. 6½-1½ Serien är nu rysligt raffinerad. Helsingborg leder med 8 pinnar och 32 partipinnar. Sen kommer vi med 8 pinnaroch 28 pp och sen Oves med 8 pinnar och 23½ pp (i vassen lurar även Varberg med 7 pinnar). I nästa match möter vi Helsingborg och det är så raffinerat att om vi vinner så är seriesegern mycket nära. Samma sak gäller för Helsingborg om de vinner, medan oavgjort bäddar för att Oves snuvar oss båda.... Den 26/2 spelar vi hemma mot Helsingborg i seriefinal och alla är hjärtligt välkomna att kolla in matchen. Tid meddelas senare.
Årets första barometern spelad (23 Januari)
Resultatet finns på resultatsidorna.
Stora siffror till EP i Derbyt!!! (15 Januari)
Skrivet av Roland Johansson
Inför dagens derby mot serieledande Bara Bönder var vi minst sagt oroliga för de många återbuden som gjorde att vi inte kunde mönstra vårt starkaste lag. Detta kunde inte heller Bara så när laguppställningarna var skrivna visade det sig att vi var högre rankade på alla bord utom 1 (Robin var 27 poäng lägre än sin motståndare) och att vi hade mer än 200 mer på de tre sista borden. Matchen inleddes på bästa sätt när Gunnar ledde ner ett antal fribönder och tvingade motståndaren att offra på dem och sedan ge upp. 1-0. Därefter hände det något märkligt i Christofers parti och han tvingades att kasta in handduken 1-1. Under tiden hade min motståndare åkt på en "miniorfint" och tappat 2 bönder, men det hade även Nils som tappat en bonde. Tack och lov hade Nils lite spel för bonden och ett vältimat remianbud mot "feg"-Gary resulterade i delad pott och 1½-1½. Läget såg nu väääääldigt bra ut då jag, Peter, Holger och Torgny såg uta att stå på vinst och Robin stod bättre, men utan materiellt överläge. Per E försvarade sig tappert, men när han inte länggre kunde hejda mina bönder från att förvandla sig till damer fann han för gott att ge upp. 2½-1½. Under tiden hade det dock hänt saker: Peters vinst såg inte längre så säker ut eftersom Lennart F fått ner en bonde till sin 7:e rad. Samtidigt hade Holger offrat pjäs så att det var kung och 3 bönder mot kung springare och 2 bönder. Dock med motståndarens kung låst till en fri kantbonde medan springaren skulle försöka hålla andra flygeln själv. Torgnys motståndare hade en garderad fribonde på 6:e och Robins motståndare hade fribönder både på a- och h-linjen.... Förlustrisk??? Nej!!! Slutspel är vi grymma på..... Holgers motståndare hittade inte bästa försvaret och förlorade. 3½-1½ Robin fick in en superblock och motståndaren hade till slut inget bätter än att byta bort allt så att spelarna satt med varsitt torn kvar bara. remi och 4-2. I detta läge tyckte vi att Peter gott kunde ta den erbjudna halvan och säkra matchen, men han tyckte att han hade räknat hem vinsten och det hade han!!! 5-2. Och mot slutet tafflade även Torgnys motståndare bort sig och föll slutligen i ett tornslutspel vilket fastställde det angenäma slutresultatet till 6-2. Lite flyt i slutet spädde på siffrorna, men i stort en rättvis seger. Samtidigt krossade Helsingborg Halmstad med 8-0 (man skulle kunna tro att det var fotboll) och tar därmed över serieledningen. Vi passerade Bara tack vare bättre partipoäng och är ny 2:a, 3,5 partipoäng sämre än Helsingborg. I skrivande stund är inte matchen mellan Oves och Springaren rapporterad, men om Oves har vunnit med 8-0 så ligger de lika med oss, annars ligger vi före på partipoäng. Spänningen är dock olidlig med hälften av lagen i serien (Helsingborg, EP, Oves och Bara) i delad ledning med 6 poäng....
Program för våren och sommaren...
... är nu tillgänglig.
Ny ratinglista...
... är nu tillgänglig.
Avslutning (19 Dec)
Raketschack
1 Roland Johansson 9
2-3 Anders Karlsson 8
2-3 Peter Månsson 8
4 Jan Clemensson 5
5 Torgny Olsson 5
6 Erik Tegler 4
7 Robin Karlsson 3
Blixt
1 Peter Månsson 4
2 Jan Clemensson 3
3 Anders Karlsson 2
4 Robin Karlsson 1
5 Torgny Olsson 0
Malmö Open / MSF Open (16-18 Dec)
8 spelare deltog från En Passant i Malmö Open. Peter blev bäst placerad med en delad 8-22 plats.
11 Peter Månsson 5 (ratingpris)
53 Anders Karlsson 4 (ratingpris)
76 Roland Johansson
85 Torgny Olsson 3
102 Robin Karlsson 3
111 Sven Johansson
125 Christian Unmack 2
138 Anders Aldin 1
4 spelare deltog från En Passant i MSF Open. Erik Tegler blev bäst placerad med en delad 7-13 plats.
9 Erik Tegler
30 André Forsberg 3
39 Erik Ahltorp 2
40 Gustav Ahltorp 2
Luciaturnering (12 Dec)
Nils Åkervall vann årets Luciaturnering efter särskiljning.
1 Nils Åkervall 6 (2)
2 Anders Karlsson 6 (1)
3 Peter Månsson 6 (0)
4 Torgny Olsson 4
5 Robin Karlsson 2
6 Gustav Ahltorp 2
7 Erik Ahltorp 1
8 Erik Björk 1
Rapport från match mot Oves (4 Dec)
Författat av Roland Johansson.
Idag mötte EP´s representationslag serieledande Oves SK och det blev en match helt i vår smak!!! Rankingmässigt var det ganska jämnt på de 3 första, de 3 därpå följande var vi knappt 100 poäng bättre på och mot slutet ökade skillnaden.
Ganska tidigt i matchen såg det lovande ut. Peter och Christian offrade varsin bonde för initiativ (brukar passa dem) medan Janne snodde en bonde utan synbar kompensation för motståndaren. Det enda som såg risigt ut var Anders som gått vilse i ett franskt parti, men utan att tappa material.
Christian, som ställde upp trots tidsbrist, jämnade ut det och tog remi tidigt.
Jag fick snabbt bra spel efter att motståndaren på miniormanér spelat båda h4 och a4 och efter lite mer än 3 timmar kunde jag kamma hem 1:an och ge oss ledningen.
Nu hade Anders vänt sitt till bonde över och bra ställning samtidigt som Robin hade 2 bönder och övriga var jämna. Tyvärr petade Robins motståndare in ett torn på 7:e och renasde upp så att Robin blev tvungen att ta remi, 2-1 till oss.
Strax senare avgjorde Holger med ett par fina fribönder som vandrade fram och tvingade motståndaren att kasta in handduken. 3-1 till oss
Janne, som hade stått riktigt dåligt, kom undan med blotta förskräckelsen och fick till ett slutspel med bonde över. Tyvärr var det 3 mot 2 på samma flygel och olikfägrgade löpare och varsitt torn så han fick nöja sig med remi, 3½-1½ och segervittring!
Anders spelade ett långt och vackert slutspel med fribönder på båda sidorna och löpare mot springare. Efter 5 timmars spel lyckades han stänga in motståndarens springare och kasserade in hela poängen och matchen var i hamn. 4½-1½
På bord 1 trodde lagledaren att Peter satt bort ett slutspel genom att gå ut remischackar, men det visade sig att Peter räckte lång näsa åt både mig och motståndaren genpom att i ett slutspel dra Kc1 och kassera in hela pinnen!! Mycket vackert spelat och 5½-1½.
I detta läge tyckte Christofer och hans motståndare inte att det var så kul att hålla på och gnida sitt slutspel med 3 bönder och löparpar för motståndaren och 3 bönder, löpare och speringare för Christofer utan de tog remi och vi vann med 6-2.
Dena storseger gjorde att vi passerade Oves på partipoäng och ligger 3:a i serien. Före oss har vi Bara med 3 raka vinster, ett Bara som vi möter i nästa, och Helsingborg som har samma poäng som vi men bättre partipoäng. Det kan bli en ren final i sista då vi möter Helsingborg, men än är det långt dit.
Lag 2 spelade sin 3:e raka oavgjorda mot MAS 2 och ligger liksom lag 1 på 3:e plats men bara en poäng efter ledarna.
Barometern (28 nov)
Årets sista barometern avgjordes i går och till halvtidsvilan går Peter Månsson ut som ledare.
Sammanställning finns i avdelningen för Tävlingar till vänster.
Blixt-KM avgjort
Jan Clemensson vann årets klubbmästerskap i blixtschack och därmed den åtråvärda "The doubble", dvs KM i blixtschack och snabbschack under samma säsong.
Slutställningen finns i avdelningen för Tävlingar till vänster.
Tänkvärt
“One doesn't have to play well, it's enough to play better than your opponent” (Siegbert Tarrasch)
Uppdatering ungdomsserien
Rapport från senaste spelomgången för ungdomsserien författad av Roland Johansson finns här.
Blixtturnering (14 Nov)
1 Anders Karlsson 4
2 Robin Karlsson 3
3-5 Torgny Olsson 1
3-5 Patrik Wahlberg 1
3-5 Håkan Kristensson 1
Rapport från match mot Halmstad (13 Nov)
Författat av Roland Johansson.
Mycket tidigt i matchen tog Peter ett bastant tag om sitt parti med att offra kvalité och 2 bönder för att stänga in motståndarens dam. Det hade kanske gått att tråckla ut damen om svart spelat helt korrekt och offrat tillbaka en pjäs i rätt läge, men i stället försvann damen och hela poängen hamnade hos oss efter mindre än 2 timmar.
Ungefär samtidigt packade Holger ihop en motståndare (årets svenska flickmästarinna). Som svart i en sicilianare gjorde hon en massa schablondrag utan att kolla vad vit hittade på och help plätsligt dök det upp en vit bonde på f6 som inte gick att få bort. Svart försökte då offra pjäs, men detta nonchalerades av Holger som några drag senare hade nöjet att sätta matt. 2-0.
Efter ytterligare en halvtimme hade jag nöjet att bärga en tredje poäng. Som svart i holländskt fick jag en ställning man vanligtvis bara kan drömma om och detta omsattes i en merbonde med fortsatt överlägsen ställning och i detta läge valde min motståndare att sätta bort damen och då också ge upp. 3-0.
På bord 4 la Janne in ett gammalt hederligt wienerparti mot en motståndare som tittade mer på Jannesrankingtal än på brädet!! Detta innebar att han konsekvent undvek alla aktiva drag och efter att ha satt en bonde i öppningen blev han vederbörligen krossad och det hela avslutades elegant med en avdragare som kostade damen, varvid även han fann för gott att ge sig!! 4-0.
På 8:e bordet hade Anders inte fått ut så mycket av sina vita pjäser så i detta läge valde han att acceptera remi för att säkra segern. 4½-½ och seger till de goda!!
Med en avslutande vinst av Christofer och remier för Tomas och Robin skrevs segersiffrorna till 6½-1½.
Rapport från match mot Limhamn (13 Nov)
Författat av Torgny Olsson.
Rond 2 i serie 3:8. EP II:s match mot Limhamn SK III blev väldigt lik förra rondens match mot Ystad. Jag skulle nästan kunna kopiera referatet därifrån.
Först klar var jag som åter väntade tils motståndaren gjorde ett fel ....det gjorde han och ja fick en bonde. Några drag till och sedan försvann två till. Då ville han inte mer. Mycket tacksamt. 0-1
Erik; slutförde en vit Orangutang, där motståndaren la mycket tid på den konstiga öppningen, till en stenremi. 0,5-1,5
Patrik; fortsätter i skön stil som svart och vann säkert igen. 0,5-2,5
Sven; kom i oerhörda problem efter utebliven rockad och med motståndarens ena springare fastväxt på d6. Det blev inte lättare och snart fick han ge upp. 1,5-2,5.
Linn; var i dag inte riktigt med i matchen mot Johan Berntsen som strax kunde vinna komfortabelt. 2,5-2,5.
Gunnar; hade åter ett intressant parti där han försvarade en gambitbonde effektivt utan kompensation för motståndaren. Efter att ha vunit ytterligare en bonde så bytte han olyckligt torn i tron att med fem bönder mot tre så skulle sajen vara biff även med bara olikfärgade löpare kvar. Så var det inte. Stenremi. 3-3.
Håkan; vår segermaskin, lade upp partiet som vanligt och fick snart som vit ett bra tryck mot svats kung. Ett lyckat svart bondedrag förändrade läget en hel del då svart vann en löpare men fick släppa några bönder. Spelet var mycket spännande och slutade efter svarts tidsnösproblem med remi med två bönder vardera och ingen ville "riskera" att förlora genom att löpa linan ut och se vem som verkligen skulle komma förs till dam och kanske vinna. 3,5-3,5.
Anders Aldin; fick nu allt tryck vilket han förvaltade väl. I ett jämnt London-parti fick han lite bättre tid men drogs delvis med i motståndarens tidsnödsstress och hamnade då under med en bonde som han nog sedan fick åter (vilket skedda sedan jag gått). Senare fick jag höra att partiet slutade remi vilket var bra och säkerställde slutresultatet 4-4.
Limhamn SK III var högre rankade på alla bord, snitt 1771 mot våra 1645.
Barometern etapp 3 (7 Nov)
Segern i barometern etapp 3 delades av Anders Karlsson, Peter Månsson och Roland Johansson. Fullständiga resultat finns på resultatsidan.
Höstturnering (31 okt)
1 Robin Karlsson 5
2 Peter Månsson
3-4 Torgny Olsson 4
3-4 Patrik Wahlberg 4
5 Anders Aldin
En Passant Web 5 år!
Vi gratulerar den "nya" hemsidan för En Passants på 5-årsdagen. Datum då föregångaren såg dagen ljus är inte känd - om någon känner till detta så hör av er.
Ny princip för uttagning till lag och för bordsplacering
För att undvika fler söndagar där En Passants klubblag inte hemför någon seger har det inkommit förslag på modifieringar hur vi tar ut spelare till våra lag och vilka bord dessa placeras på. Som komplement till ratingtal som underlag ska enligt detta förslag en bedömning göras av alla spelares spelstil utifån ett frågeformulär. Alla spelare uppmanas därför att svara sanningsenligt på formuläret som går att finna på nedastående länk och skicka in resultatet till respektive lagledare innan nästa match.
Länk till frågeformulär.
En Passant på Wikipedia
Har ni besökt En Passants sida på Wikipedia - http://sv.wikipedia.org/wiki/En_Passant
Inbjudningar för schackturneringar i Malmö
Malmö / MSF Open - start 16:e December 2011
Öppna Malmömästerskapen - start 26:e Januari 2012
Rapport från match mot Varberg
Förstalaget begav sig åstad i arla morgonstund för att betvinga Varberg SK. Varberg hade flyttats upp i vår division då Eslöv hade avstått från att delta och räknades som ett av de svagare lagen i serien som vi bör slå på vår väg tillbaka till division 1. På papperet så talade siffrorna till vår fördel, enligt rating borde matchen sluta 6-2 i vår favör, men det är inte pappret som spelar partierna så...

Redan tidigt i matchen visade ställningarna varhän det barkade. Trots att alla kämpade tappert gled siffrorna iväg till Varbers favör. Efter halva matchen med Christoffer, Jan, Robin och Holger kvar var ställningen 1 - 3 men sammantaget alla resterande ställningar stod matchen fortfarande och vägde dock med fördel för Varberg. Trots alla tappra försök från de våra lyckades halläningarna hålla ut och vann till slut matchen med 5-3.
Rapport från match mot Ystad
Författat av Torgny Olsson.
Div 3:9 har i år ett udda utseende med bara fyra lag som möts i en dubbelrondig turnering efter avhopp från fyra(!) lag. Vi började borta mota Ystad SS, vilka i vintras slog oss på samma plats med 5,5-2,5. Då hade vi ett enormt problem med att få ihop ett fullt lag och mönstrade endast 5 kämpar. Nu kom vi med 8 hungriga spelare som med 1656 mötte deras 1727 i ratingsnitt.

Matchen började bra då Håkan, fortsatte sin fina form från i fjol och vann, efter att som vanligt ha kommit bra i öppningen med bla f4 och allt vad det inebär. Efteråt var han dock mycket lättad, för vinsten kunde enligt honom, lätt gått åt andra hållet, då han i anstormningen gjorde ett räknefel som motståndaren turligt nog inte såg. 0-1.

Jag själv lyckades därefter med min nya filosofi; att bara vänta tills motståndarens fel kommer. Det kom och jag vann. 0-2.

Anders startade i skön stil och när han fick in sitt favoritslag på h7, genom att offra ett torn (!) så trodde vi alla att...nu var det klart!.......så var det tyvärr inte. Han hade tagit i för hårt och luften började snart ta slut. Ställning: 1-2

Strax därefter, närmare tidskontrollen, fick också Erik problem och dukade under när han kom pjäs under. 2 - 2.

Patrik gjorde en stark insats och manövrerade ut sin motståndare sakta men säkert. 2 - 3 till oss.

Ulf som kände sig lite ringrostig, men spelat en del på nätet, kämpade som vanligt tappert men kom kvalité under och trots lovvärda försök så gick det inte. 3-3.

Med två parti kvar så hade vi stort hopp om att gå segrande ur striden. Linn lurade sin motståndare efter en lång kamp och dubbla gafflar blev för mycket. Han gav upp. 3-4 till oss med Gunnars parti kvar.

Detta var, in i det sista, mycket spännande med Gunnars kung, lång tid ute på tredje raden och med motståndarens dam och torn på andra raden. Med diverse chanser från Gunnar så visste vi aldrig hur det skulle gå. Vi pendlade mellan hopp och förtvivlan men till slut så gick det inte. Slutställningen blev 4-4 och vi får vara ganska nöjda då vi var lägre rankade på sju av åtta bord.
Rapport från ungdomsserien
Författat av Sven Johansson.
Första ronden i Ungdomsserien drog igång den 22/10. Jag, André, Erik och Teo skulle spela. Vi skulle möta LASK, som på pappret var ett starkare lag, med en ranking på 1638, 1650, 1441 o 1200. Vi hade lägre ranking på alla bord utom fjärde. Så Teo hade stor press på sig att vinna, vilket han också gjorde efter ett spännande parti. André mötte en tjej från typ tyskland, och hon fick in ett superangrepp , så Andy torska ganska fort. Erik Tegler mötte Jedzej (som kom 2:a i SM för 01:or) och kom bra ganska snabbt. Efter ett långt parti lyckades Erik vinna. Så nu var ställingen 2-1 till oss, vilket betydde att jag bara behövde få remi för att vi skulle vinna matchen. Jag hade lurat Aditya på 4 bönder, men vi hade vars 2 torn kvar, o hans var mycket mer aktiva än mina, så han lyckades få en remi. Så första matchen slutade 2,5-1,5 till oss, vilket är ett jättebra resultat!
Inbjudningar för ungdommar
Västkustspelen
Juniorallsvenskan
Allsvenska resultat
Varbergs SK - En Passant I 5-3
Ystads SS - En Passant II 4-4
Jan Clemensson klubbmästare i snabbschack!
Jan Clemensson vann årets klubbmästerskap i snabbschack följd av Peter Månsson.
Slutställningen finns i avdelningen för Tävlingar till vänster.
Blixturnering (10 okt)
1 Anders Karlsson 7.5
2 Roland Johansson 7
3 Peter Månsson 6
4 Torgny Olsson 5.5
5 Robin Karlsson 4.5
6 Erik Andersson 4
7 Erik Ahltorp 4
8 Håkan Kristensson 3.5
9 Anders Aldin 3
10 Johan Hallbeck 0
38:an och 56:an (8 Okt)
En Passant hade stora framgångar när 38:an och 56:an avgjordes i Eslöv.
I 56:an slutade laget på andra plats.
I 38:an knep vara lag både första och tredje plats.
Lagblixt i Eslöv (9 Okt)
En Passant deltog med ett lag i Eslövs SK:s minnesturnering.
Tävlingsformen var lag-blixt över 5 bord med dubbelmöte.
Vann gjorde Bara Bönder följt av En Passant.
Slutresultat (partipoäng):
1 Bara Bönder 33.0
2 En Passant 28.5
3 Eslöv äldre 23.0
4 Limhamn 14.0
5 Eslöv Ungdom 1.5
Matchresultat En Passant (rondvis):
EP - Bara Bönder 4 - 6
EP - Limhamn 7.5 - 2.5
EP - Eslöv äldre 7 - 3
EP - Eslöv Ungdom 10 - 0
Individuella resultat (efter bordsplacering):
1 Peter Månsson 5
2 Jan Clemensson 6.5
3 Roland Johansson 7.5
4 Robin Karlsson 4
5 Anders Karlsson 5.5
Peter Månsson klubbmästare!
Peter Månsson vann årets klubbmästerskap följd av Anders Karlsson.
Slutställningen finns i avdelningen för Tävlingar till vänster.
Tematurnering + blixt (19 Sep 2011)
Grupp A:
1-3 Roland Johansson 4
1-3 Peter Månsson 4
1-3 Nils Åkervall 4
4-5 Robin Karlsson 1.5
4-5 Torgny Olsson 1.5
6 Anders Karlsson 0
Grupp B:
1 Sven Johansson 7
2 Erik Andersson 5
3-5 Anders Aldin 4
3-5 Gustav Ahltorp 4
3-5 Pontus Fogelberg 4
6-7 Erik Ahltorp 2
6-7 Johan Hallbeck 2
Avslutningsblixt:
1 Peter Månsson 5
2 Anders Karlsson 3
3 Nils Åkervall 3
4 Robin Karlsson 2
5 Torgny Olsson 2
6 Anders Aldin 0
Inbjudan till En Passant Klubbmästerskap
Datum Söndagen den 25:e september
Starttid 9:00
Spellokal En Passants klubblokal
Spelform 5 ronder (alla i samma grupp)
Betänketid 40 minuter + 10 sekunder per drag / spelare och parti
Anmälan Mail till webmaster@enpassant.se
Övrigt Klubben står för lunch
Se anmälda här
Missa inte tematurneringen den 19:e september
Vi kommer att spela Botvinnik-varianten i Slaviskt:
1. d4 d5
2. c4 c6
3. Sc3 e6
4. Sf3 Sf6
5. Lg5 dxc4
6. e4 b5
7. e5 h6
8. Lh4 g5
9. Sxg5 hxg5
10. Lxg5 Sbd7
Blixturnering (12 Sep 2011)
1 Anders Karlsson 8
2 Roland Johansson 7.5
3 Peter Månsson 7
4 Jan Clemensson 6
5 Robin Karlsson 4.5
6 Anders Aldin 4
7 Nils Åkervall 4
8 Johan Hallbeck 2.5
9 Gustav Ahltorp 1.5
10 Erik Ahltorp 0
Inbjudningar
Mega Open
Bengt Ekenbergs minne
Omlottning för andralaget
Då två lag har dragit sig ur division 3 grupp 9 kommer denna att lottas om.
Kvällsblixt (5 Sep 2011)
Avslutning av första speltillfället.
Slutställning (särskiljning - Armageddon):
Placering Namn Poäng
1 Peter Månsson 4
2 Anders Karlsson 4
3 Robin Karlsson 2
4 Torgny Olsson 2
Barometern Etapp 1 (5 Sep 2011)
Säsongen inleddes traditionsenligt med första etappen av Barometern
Slutställning:
Placering Namn Poäng
1 Torgny Olsson 16
2-3 Robin Karlsson 15
2-3 Peter Månsson 15
4 Anders Karlsson 12
5 Anders Aldin 10
6-7 Johan Hallbeck 8
6-7 Erik Andersson 8
Säsongstart
Välkomna till en ny säsong. Programmet finns under Klubben i menyn.
Robin får FIDE rating
Vi gratulerar Robin Karlsson till hans internationella rating - 2009.
Svenska Mästerskapen
En Passant deltog manstarkt i SM med 9 spelare och fick en klass seger genom Robin Karlsson.
Individuella resultat:
Klass / grupp Namn Placering Poäng
Mästar Peter Månsson 22 (56) 4 (7)
1:4 Anders Karlsson 4 (8) 3.5 (7)
1:5 Roland Johansson 7 (11) 3.5 (7)
2:2 Robin Karlsson 1 (8) 5 (7)
2:3 Torgny Olsson 5 (8) 3.5 (7)
2:5 Linn Olsson 7 (8) 2 (7)
2:7 Mats Hagman 2 (8) 5 (7)
3:4 Anders Aldin 7 (8) 1.5 (7)
3:9 Sven Johansson 6 (8) 3.5 (7)
Allsvenskan 2011/2012
Förstalaget kommer denna säsong att spela i division 2 grupp 8 och andralaget i division 3 grupp 9.