Nyheter 2006/07

20070513 Marbäck 11 i skollagssm
SM för skollag har avgjorts i Eskilstuna. För Marbäcks del blev det en elfteplats av 12 deltagande lag. Dock det var väldigt jämnt och bara 5 partipoäng upp till 6:e plats. "Här kan man se framtiden an med tillförsikt eftersom tre fjärdedelar av laget bara går i andra klass, så vänta bara till nästa år.." drömmer lagledaren Roland Johansson med avseende på framtiden och vi får hoppas att han drömmer sanndrömmar. Segrade gjorde Gustafslunsskolan från Växjö.
20070422 Grand Prix avgjord
Grand Prix avslutades idag. Resultatet blev lysande för En Passants ungdommar med dubbelseger i miniorklassen genom Victor Erson och yngre miniorklassen genom Sven Johansson. Därmed försvarades förra årets dubbelseger.
20070331 En Passant fyra i schack-8:an
En Passant upprepade förra årets fjärdeplacering i Schack-8:an trots flera återbud. Marginalen till trean var minsta möjliga i schackvärlden - ½ poäng. "Lysande spel gav oväntat fjärdeplats" utbrister den överlycklige lagledaren Roland Johansson till hemsidans reporter och fortsätter "Således försvarade vi vår 4:e-plats från i fjor efter en makalös insats av våra spelare".
20070325 Allsvenskan avslutad
Förstalaget tog en poäng i sammandraget och kvalificerade sig därmed till nästa års division 1 spel. Andralaget säkrade spel i nästa års division 3 genom att besegra jumbokonkurenten Örkeljunga-Klippan Aliansen klart. Tredjelaget inkasserade som väntat en förlust mot seriens suverän LASK 4. Laget undvek sistaplatsen tack vare att Malmö SS slog KSF Makedonija.
20070321 Förlust i Silverspringaren
En Passants ungdomar mötte idag traditionseligt Bara Bönder i Silverspringaren. Matchen slutade 17,5-13,5 till Bara Bönder. Resultatet kan till stor del förklaras av att Bara Bönder mönstrade fullt lag medan En Passant bara hade lyckats skrapa ihop 12 spelare till de 15 borden. Resultatet för spelade partier blev 13,5-10,5 i En Passants favör.
20070317 Svedalaskola tvåa i skollagsdm
I skollagsdms lågstadieklass kom Marbäckskolan tvåa efter segrande Västra skola, Eslöv och kvalificerade sig därmed till finalen. Trea kom en annan skola med En Passant anknytning nämligen Oskarskolan, Lund.
20070313 Dokumentär om Fischer-Spassky 1972
För den som är intresserad av schackhistorik finns en dokumentär om matchen Fischer-Spassky 1972 på Google video. Dokumentären är på engelska och bilkvaliteten är usel.
20070304 Bästa ronden för säsongen
Dagens rond i seniorserierna blev den bästa för säsongen. Lag I krossade ett decimerat Schackalen med 7½-½. Nu finns en plats i superettan i sikte. Lag II besökte serieledarna Oves SK och fick med sig en poäng med mersmak hem. Detta innebär att nedflyttning undviks om man tar poäng mot jumbolaget Örkelljunga/Klippan-alliansen. Lag III förlorade klart mot SF Makedonija som innan ronden låg sist. I sista ronden väntar seriens suvären LASK 4 så placeringen ligger förmodligen i händerna på andra lag.
20070222 Mobil access
För den som har ett behov att komma åt hemsidan mobilt finns en förenklad meny om man går in på http://mobile.enpassant.se. Denna använder heller inte java. Sidorna är samma som på "huvudweben" så inte alla visas snyggt om man har en liten skärm.
20070218 Felaktiga datum i B.Nilsons minnesturnering
Inbjudan innehåller felaktiga datum för rond 3 och 5 i årets BNM. Det skall INTE spelas i morgon, utan nästa måndag (varannan). Samma sak gäller i mars. INGET spel den 19/3 utan korrekt datum är 26/3.
20070218 Schackvideos
www.videochess.net finns gratis schackvideos för den som är intresserad.
20070212 Ny blog
I dag är det premiär för En Passants nya blog "Blog En Passant" (blog.enpassant.se). Denna ersätter den tidigare blogen och kommer som tidigare att innehålla information om seniorserierna men även annan information till medlemmarna. Fram till den 1 mars kommer den vara öppen för alla att läsa. Därefter kommer det att krävas inloggning och då kommer det även att vara möjligt att skriva kommentarer på inläggen. För att få möjlighet att logga in på blogen krävs medlemsskap i En Passant. För att få inloggningsuppgifter maila webmaster (webmaster@enpassant.se) och ange namn och emailadress.
20070212 Träning med Jesper Hall
Schackpedagogen Jesper Hall och Skånes Schackförbund bjuder in till en kurs om sex tillfällen med vardera 90 minuters teoretiska lektioner, där deltagarna får lära sig att utnyttja pjäsernas verkliga potential! Jesper kommer att fokusera träningen på varje enskild pjäs, men också på hur olika pjäser bäst samarbetar med varandra. I förlängningen lär sig deltagarna vilka pjäser som bör bytas och vilka pjäser som bör behållas i olika ställningar. Se inbjudan här
20070211 Hemmaplan x 3
Den stora hemmaronden med alla tre lagen på hemmaplan har nu avklarats. Lag I tog en klar seger över Limhamn II och har därmed fast mark under pjäserna. Laget har även fått vittring på medaljerna i en jämn serie där det bara skiljer 2 poäng mellan plats 3 och 8. Lag II blev ett levande bevis på sanningshalten i ordspråket "Nära säkrar ingen division 3 plats" efter en knapp förlust mot Bosna Krajina. Lag III är också fast förankrade i bottenstriden efter en klar förlust mot Eslöv II.
20070205 Bertil Nilssons Minnesturnering
Bertil Nilssons minnesturnering har nu startat. Följ den spännande kampen på våra resultatsidor.
20070204Nya länkar
En Passants länksamling har utökats. Passa gärna på att botanisera bland dessa och om möjligt utöka era kunskaper.
20070203 Seger för En Passant i Ungdomsserien
En Passants ungdomslag 1 vann division 2 övertygande före Midas och Ystads SS. I division 3 belade Limhamn de första platserna och skuggades av En Passant 2 på en hedrande tredjeplats föjt av En Passant 3 på fjärdeplatsen. En Passant 4 fick också en bronspeng i division 3.
20070129Öppna Malmömästerskapet
Det har spelats två ronder av Öppna Malmömästerskapet. En Passants färger försvaras av Gunnar Klasen, Joel Eklund och Jonas Lindahl som alla spelar i grupp A. Tävlingen kan följas på http://web.telia.com/~u14500465/skskolm.html eller våra resultatsidor.
20070122Bertil Nilssons minnesturnering
Det går nu bra att anmäla sig till årets upplaga av denna roliga turnering.
20070121Äntligen seger
Det blev till slut en seger för förstalaget, 4,5-3,5 mot Team Malmö. De lämnade med det över jumboplatsen till Limhamn 2. Sämre gick det för andralaget som förlorade mot Kosovo med 2-6 och har parkerat sist i tabellen. Även lag 3 fick se sig besegrade av Ystad med 1-4.
20070113Ungdomar mot serieseger
Lag 1 behöver bara en poäng i den avslutande ronden mot Limhamns SK IV för att säkra segern i division 2. I division 3 gick vårt andralag upp i ledningen på samma poäng som Limhamn 5. I samma serie gick tredjelaget upp till plats 4, 3 poäng efter ledarduon. Detta borgar för en spännade avslutning. Division 4 med vårt fjärdelag startade också och de våra knep två poäng.
20061211Ep Open segrare korad
Christian Unmack vann grupp A trots förlust i sista ronden. Han slutade på samma antal poäng som Jonas Lindahl men kom etta tack vare vinst i det inbördes mötet. Grupp B fortsatte trenden med uppskjutna partier. Mattias Liljegren vann grupp C efter en spännande finalrond där den andra aspiranten till segern Gunnar Nilsson tappade en halva.
20061210Idel seniorförluster
Det blev en svart dag för EP då alla lag förlorade. Lag I mäktade endast med en halva mot seriens kanske bästa lag Manhem II. Lag II förlorade med 2.5-5.5 mot Landskrona. Resultatet kunde dock blivit 4-4 om inte en endragsmatt hade missats. Lag III blev en munsbit för Spiddekagan SK. Alla ägg hamnade dock inte i samma korg eftersom resultatet blev 1-4.
20061202Ungdomarna imponerar
Framgångarna fortsätter för EPs ungdomslag. Lag I slog Ystad borta med 3-1 och leder nu division två med tre poäng före nästa lag. Dock återstår två tuffa matcher mot Limhamns tredje och fjärdelag. Lag II och III fick 4 respektive 5 poäng i rond 4-6 och ligger nu tvåa respektive femma.
20061130Glöm inte att anmäla er till Malmö Open (Inbjudan).
20061127Det börjar dra ihopa sig för sista ronden av EP-Open. I grupp A står det mellan Christian och Jonas som båda har tre poäng. Eftersom Jonas har frirond kvar så har Christian möjlighet att själv avgöra. Grupp B haltar litet eftersom Anders har två uppskjutna partier och har möjlighet att matcha Torgny om segern som just nu leder på tre poäng. I grupp C står det mellan Mattias och Gunnar som båda har tre poäng.
20061126Det blev många bra resultat från En Passantare när Skånska Skolmästerskapet avgjordes i helgen. Speciellt utmärkte sig Victor Ersson i grupp D och Nicklas Holm i grupp C med var sin andraplats.
20061119Det blev repris i lagmatcherna i andra ronden av allsvenskan och distriktserien, förlust för lag I och II och poäng för lag III (dock bara oavgjort denna ronden). Trenden är dock positiv då de förlorande lagen var närmare denna gång. Med samma förbättring så kommer Lag I att spela oavgjort i nästa rond medan lag II får vänta ytterliggare en rond på sin första poäng ;-) Enligt initierade källor var lag I närmare än vad resultatet visar. Dock missades vinstforsättning i tre partier.
20061118Det se bra ut för "En Passantare" i Grand Prix. Victor Ersson leder äldre miniorgruppen. Nicklas Holm och Sven Johansson innehar tredjeplatserna i kadett respektive yngre minior gruppen. Dessutom ligger många på finalplats. Följ tävlingen på "http://web.telia.com/~u46213355/" eller på våra resultatsidor.
20061115En Passants ungdomar gjorde en strålande insats och slog Bara Bönder med 26-14 i Silverhingsten.
20061113Dagens rond i EP Open kan sammanfattas i ett ord - uppskjutet.
20061112Ungdomsserien har nu kommit igång. Förstalaget har startat starkt och leder division 2.
20061104Om någon har tid över kan man besöka vår namnes hemsida på http://www.enpassant.dk. Om inte annat så för deras problemsida under "Find trækket!". Ett besök på deras länksida kan också rekomenderas.
20061029Det blev en tung förstarond för EP. Förstalaget förlorade med 1-7 mot Örgryte medan andralaget fick se sig slagna med 2,5-5,5 av Mladost. Tredjelaget vann dock sin match mot MSS med 3-2.
20061023Första ronde av EP Open startade idag, följ tävlingen under resultat.
20061019EP Open start uppskjuten till 23 oktober.
20061008Ungdomsserien rond 1 : En Passant - MIDAS 4 - 0
20060927Blixt-DM har avgjorts. En Passant fick en seger genom Victor Erson i minior-klassen. Dessutom kom Roland Johansson tvåa bland seniorerna och Niclas Holm och Sven Johansson knep bronsplatser i kadett respektive yngre minior klassen.
20060926Premiär för En Passants nya hemsida.